Het nieuwe ‘Smart Weapon’ voor verhoging van bedrijfsproductiviteit?

Bedrijfsproductiviteit, Brein Comments (0)

De zogenaamde ‘Great Speedup’ is niet een nieuwe game app voor je iPhone.

En [helaas] beschrijft het ook niet de huidige toestand van de wereldeconomie…in ieder geval niet op de manier waarop je zou denken. De Great Speedup is het economische fenomeen waarbij bedrijven meer en meer productie proberen te persen uit minder en minder medewerkers. En de gevolgen worden al steeds beter zichtbaar.

De huidige beroepsbevolking heeft moeite om het tempo van de ‘Great Speedup’ bij te benen. Er is natuurlijks niets leuks aan het alternatief [werkloosheid], dus medewerkers nemen met frisse tegenzin meer werk en verantwoorde- lijkheid op zich ten koste van hun privé leven.

Het huidige economische klimaat draait de duimschroeven ook aan bij het management, dat onder enorme druk staat om meer voor elkaar te krijgen met minder mensen. Gezien het feit dat er maar een beperkt aantal uren in een dag gaan, hoe kunnen bedrijven dan verwachten dat medewerkers meer met minder zullen doen? En hoe kunnen werkne- mers meer dingen doen die ze echt willen en niet alleen maar de hele dag aan hun bureau vastgelijmd zitten?

Dynamische hersentraining zou wel eens het antwoord kunnen zijn op deze belangrijke vragen.

Dynamische hersentraining is een non-invasieve manier om het beste uit de meest fundamentele ‘Human Resource’ te krijgen: het brein. De training zorgt voor verhoogde cognitieve prestaties en focus. Het haalt het beste uit je grijze massa zonder iets fysiek te veranderen. Dat betekent dat iedereen meer voor elkaar krijgt in minder tijd. Maar hoe werkt het?

Menselijke efficiëntie begint letterlijk in je hoofd. Een opdracht uitvoeren heeft niet alleen met vaardigheden te maken; het gaat ook vooral om de efficiëntie waarmee je neurale bronnen in staat zijn om een probleem op te lossen. Dynamische hersentraining stimuleert het brein tot zelfcorrectie en daarmee het individuele brein om het meest efficiënt te functioneren. Problemen worden sneller opgelost, multi-tasking wordt minder overweldigend, en mensen kunnen weer een weekendje weg gaan inplannen.

Een andere belangrijke factor achter productiviteit begint in bed. [ja, u leest het goed]. Als werknemers overladen worden met taken, wordt vermoeidheid een belangrijke stressfactor. We hebben allemaal wel eens de vicieuze cirkel van vermoeidheid ervaren: je wordt zo moe, dat je niet in slaap kan vallen, of nog erger om 3 uur ’s nachts wakker wordt en naar het plafond gaat liggen staren. Dan komt de oppervlakkige, onderbroken slaap die je nog vermoeider maakt en het echte slapen nog moeilijker maakt. Dynamische hersentraining is een echte slaapcoach: Je gaat dieper slaper en de kwaliteit van je slaap neemt enorm toe.

Door de kwaliteit van slaap te verbeteren, kan Dynamische hersentraining de ‘cognitieve mist’ van vermoeidheid wegnemen.

Naast rust zorgt toegenomen veerkracht van het brein voor meer productiviteit. Veerkracht is zo belangrijk omdat niemand meer de luxe kent van het concentreren op 1 taak. De dag kan beginnen met een presentatie, daarna data-analyse en eindigen met het beantwoorden van 100 e-mails – dit zijn allemaal heel verschillende typen cognitie- ve taken. Omdat Dynamische hersentraining de neuroplasticiteit bevordert, is het brein beter in staat om snel en gemakkelijk van de ene naar de andere taak over te gaan. De tijd die je hiermee wint, maakt het misschien zelfs moge- lijk om wat tijd voor een goede lunch te nemen, in plaats van het naar binnen werken van twee bolletjes kaas aan je bureau tussen de telefoontjes door.

Verbeterde slaap, beter schakelen tussen opdrachten en meer productiviteit zorgen voor gelukkigere medewerkers, gelukkigere managers en uiteindelijk succesvollere bedrijven.

Dynamische hersentraining biedt iets voor iedereen: managers krijgen productievere medewerkers, minder ziekte- verzuim, en medewerkers hebben meer rust en energie om met hun familie en hobby’s bezig te zijn. Het resultaat is dan ook niet alleen maar een betere kwaliteit van werk, maar een betere kwaliteit van leven.

Het belangrijkste voor een bedrijf is dat het leidt tot competitief voordeel. Want uiteindelijk zullen de bedrijven die het beste uit hun belangrijkste resource – hun ‘human resource’ – halen, het snelst vooruit lopen op de ‘Great Speedup’.

Mindfree!

Pin It

» Bedrijfsproductiviteit, Brein » Het nieuwe ‘Smart Weapon’ voor...
On maart 16, 2022
By

Comments are closed.

« »